Deze spaghettisaus met kip is snel en makkelijk te maken en zit boordevol groente. Door de milde smaak van de kip en de courgette is deze saus ook perfect voor kinderen.
![Spaghettisaus met kip in een pan](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2021/08/Spaghettisaus.jpg)
Zelf spaghettisaus maken is een super-gemakkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen vooral als je kinderen hebt.
Direct naar
Ingrediënten
Kip - kip heeft een neutrale smaak en is daarom erg makkelijk te combineren.
Tomatenblokjes - tomatenblokjes kun je ook goed vervangen door hele tomaten uit blik of zelfs door gezeefde tomaten.
Suiker - dit is niet perse nodig maar soms zijn de tomatenblokjes erg zuur en zorgt een beetje suiker er voor dat de saus niet te zuur wordt.
Hoe maak je spaghettisaus
Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij glazig word. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
Doe de kip bij de ui en de knoflook en bak de kip tot hij bijna gaar is.
Voeg de groentes toe en bak ze mee tot ook deze zachter worden.
Giet de tomaten, het water, de tijm, peper, suiker, zout en de tomatenpuree toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Tip: Maak een dubbele hoeveelheid en vries het per portie in. Zo heb je snel een gezonde maaltijd op tafel!
Variaties
Met zelfgemaakte spaghettisaus kan je eindeloos varieeren. Probeer eens wat andere groente of misschien wel helemaal zonder vlees.
- Vervang de kip eens door een vleesvervanger voor een vegan spaghettisaus.
- Wortel en prei zijn ook erg lekker!
- Je kan de kip ook vervangen door 300 gram gehakt.
Wat heb je nog meer nodig
- Een grote pan om de spaghettisaus in te maken. Ik gebruik het liefst een hapjespan met deksel.
- Een snijplank met een goed mes.
Hoe bewaar je spaghettisaus
Koelkast - Je kunt de saus 2-3 dagen in een afsluitbaar bakje in de koelkast bewaren.
Vriezer - Je kunt spaghettisaus ook heel goed invriezen! In een diepvriesbakje of zakje blijft deze saus ongeveer drie maanden goed.
Haal hem de avond voor je de saus wilt eten uit de vriezer en laat hem langzaam in de koelkast ontdooien.
Meer pasta recepten
Recept
Spaghettisaus
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in blokjes
- 2 rode paprika in kleine blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepel tijm
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel suiker *optioneel
- 400 gram tomatenblokjes
- 140 gram tomatenpuree
- 125 ml water
Instructies
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij glazig word.
- Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
- Doe de kip bij de ui en de knoflook en bak de kip tot hij bijna gaar is.
- Voeg de groentes toe en bak ze mee tot ook deze zachter worden.
- Giet de tomaten, het water, de tijm, peper, suiker, zout en de tomatenpuree toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Frans zegt
Eh... Ik zie alleen maar een recept voor de saus, maar helemaal niets over de spaghetti.
Maayke zegt
Hallo Frans! Dat klopt. Het recept is alleen voor de spaghettisaus. Hoe je spaghetti kunt bereiden staat op de verpakking.