Bananen pannenkoeken zijn snelle pannenkoekjes die je met maar een paar ingrediënten maakt! Alles wat je nodig hebt is een banaan en wat ei en je hebt in 10 minuten een heerlijk ontbijt.
![bananen pannenkoeken met stroop opgestapeld op een wit bord met een grijze achtergrond](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/11/bananen-pannenkoeken.jpg)
Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal geen suiker aan toevoegt. Daarom zijn deze bananen pannenkoeken ook perfect om voor kinderen te maken.
Door de bananen zijn ze wel vrij zoet, dus hou daar rekening mee als je er stroop of fruit bij serveert. Zeker als je bananen overrijp zijn!
Mijn tips voor de perfecte pannenkoekjes
- Keer ze niet te snel. Net als bij American pancakes is het belangrijk om te wachten met het omkeren tot de bovenkant droog is, anders heb je kans dat ze uit elkaar vallen.
- Druk ze niet plat. Je wilt natuurlijk dat het lekker luchtige pannenkoeken worden. Druk ze daarom niet even aan met de spatel.
- Voeg eens een smaakje toe. Een beetje vanille of cacaopoeder is erg lekker!
- Serveer met fruit. Om snel wat extra fruit aan je dieet toe te voegen kun je deze bananen pannenkoeken met wat vers fruit of bijvoorbeeld gekarameliseerde appels serveren.
- Wil je een goed vullend ontbijt? Voeg dan een twee eetlepels havermout aan het beslag toe.
- Voeg eens een andere fruitsoort toe. Bananen pannenkoeken zijn erg lekker, maar als je een keer iets anders wilt, kun je de banaan of een deel van de bananenpuree vervangen door bijvoorbeeld appelmoes of pompoenpuree.
- Voeg een smaakje toe! Kaneel is erg lekker, maar zeker rond 5 december is het erg lekker om het kaneel te vervangen door speculaaskruiden.
Bereidingswijze
Je begint door de bananen te prakken, dit gaat het makkelijkst als je bananen goed rijp zijn. Roer daar de eieren en eventueel een smaakmaker zoals kaneel door tot alles goed gemengd is.
Verhit wat boter in een koekenpan. Als je havermout en eventueel wat bakpoeder wilt toevoegen roer je dat er nu doorheen tot je een egaal beslag hebt.
Schep kleine hoopjes beslag in de hete pan en bak de pannenkoeken tot de bovenkant droog wordt. Draai ze om en bak deze kant nog even tot hij mooi goudbruin is.
Benodigdheden
Om dit recept te maken heb je de volgende spullen nodig:
- Een mengkom met een garde en een vork.
- Een koekenpan met antiaanbaklaag en een spatel.
Om de bananenpannenkoeken warm te houden is het handig om een schone droge theedoek of een extra bord bij de hand te hebben.
Bewaar tips
Vers zijn ze het allerlekkerst, maar je kunt deze pannenkoeken ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren. Als je ze langer wilt bewaren raad ik je aan om ze in te vriezen.
In de vriezer blijven ze ongeveer drie maanden goed. Tip! Verdeel ze voor het invriezen in porties en stop ze in. Zo haal je makkelijk een portie uit de vriezer!
Je kunt ze het beste in de koelkast laten ontdooien en daarna in een droge koekenpan of magnetron opwarmen.
Meer pannenkoek recepten om een keer te proberen
Recept
Bananenpannenkoeken
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 4 eetlepels havermout of bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
Instructies
- Doe de bananen in een mengkom en prak ze met een vork fijn.
- Voeg het ei toe en roer het goed door elkaar.
- Als je havermout of bloem aan je pannenkoeken wilt toevoegen doe je dat er nu samen met het bakpoeder bij.
- Meng alles goed door elkaar.
- Verhit wat olie of vloeibare margarine in een koekenpan.
- Schep kleine hoopjes van het beslag in de hete pan en bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog wordt,
- Keer ze om en bak ze nog even tot ook de onderkant mooi goudbruin is.
- Schep de pannenkoeken uit de pan en houdt ze warm onder een schone droge theedoek of een omgekeerd bord.
- Herhaal de stappen tot al je beslag op is en serveer met vers fruit en eventueel wat honing of stroop.
Laat een reactie achter!