Broccoli salade is een makkelijke salade met ui en gebakken spekjes. Je maakt deze salade in minder dan 15 minuten en is perfect als lunch of bijgerecht tijdens de avondmaaltijd.
![Broccoli salade op een wit bord](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/03/Rauwe-broccoli-salade.jpg)
Salades zijn een makkelijke manier om wat extra groenten aan de maaltijd toe te voegen. Zeker in de zomer als er volop groentes en sla verkrijgbaar zijn. Deze salade maak je met rauwe broccoli en is erg lekker bij pizza of gebakken aardappelen.
Ingrediënten
Broccoli - in dit recept gaat rauwe broccoli het is dus belangrijk dat de groente zo vers mogelijk is, omdat het dan nog lekker knapperig is! De smaak van verse groente is zeker in de zomer ook een stuk lekkerder. Laat de broccoli na het wassen een tijdje goed uitlekken en zorg ervoor dat het helemaal droog is voor je verder gaat.
Mayonaise - mayonaise geeft een heerlijke romige smaak aan de salade. Je kunt ook halfvolle mayo of zelf vegan mayo gebruiken. Yoghurt dressing of honing mosterd dressing is ook erg lekker!
Wist je trouwens dat zelf mayonaise maken super makkelijk is! Je hebt er alleen wat mosterd, olie, eieren en een beetje zout voor nodig en binnen 5 minuten heb je zelfgemaakte mayonaise.
Spekjes - de spekjes geven extra smaak en een bite aan de salade. Eet je liever geen vlees? Laat ze dan weg of vervang ze door vegan spekjes of wat feta kaas.
Noten - noten zijn optioneel, maar geven wel veel smaak. Ga bijvoorbeeld eens voor fijngehakte walnoten, cashewnoten of amandel.
Gedroogde vruchten - je maakt deze salade extra speciaal door er een beetje gedroogde vruchten aan toe te voegen. Strooi er wat rozijnen en gedroogde cranberry's over of snij een paar abrikozen of dadels fijn!
Benodigdheden
Om deze broccoli salade te maken heb je niet veel nodig. Het is handig om een vergiet, een koekenpan, een mengkom en een weegschaal in huis te hebben.
Bewaar tips
Je kunt deze salade ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad je wel aan om de spekreepjes pas op het laatste moment te bakken en de mayonaise er ook pas vlak voor serveren door te roeren.
Meer lekkere salade recepten
- Zoetzure komkommer salade3 Minutes
- Koude rijstsalade met spekjes25 Minutes
- Zomerse salade met pruimen en veldsla5 Minutes
- Rode koolsalade10 Minutes
Recept
Broccoli salade
Ingrediënten
- 400 gram broccoli
- 1 rode ui
- 120 gram magere spekreepjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 50 gram gedroogde vruchten zoals rozijnen cranberry's, abrikozen of dadels
Instructies
- Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit.
- Was de broccoli en laat het goed uitlekken.
- Laat de spekreepjes helemaal afkoelen en snij ondertussen de ui in ringen en de broccoli in kleine roosjes.
- Doe alle groente, de gedroogde vruchten en de gebakken spekjes in een ruime kom en schep er de mayonaise over.
- Roer alles goed door elkaar en verdeel de broccoli salade over de borden.
Laat een reactie achter!