Ontbijten met havermout heeft energie dat weet iedereen. Deze chocolade havermoutpap is makkelijk te maken en staat binnen een paar minuten op tafel!
![Ontbijtje met chocolade havermout en een glas melk](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2021/08/ontbijt-met-chocolade-havermout.jpg)
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik maak regelmatig havermout voor het ontbijt. Meestal hou ik het simpel en maak ik het alleen met kokosmelk en wat fruit, maar deze chocolade havermout is zeker een van mijn favorieten! Gelukkig heeft havermout zijn suffe imago inmiddels achter zich gelaten en kom je overal gezonde maar vooral lekkere recepten tegen!
Variaties
Omdat havermout een neutrale smaak heeft, kun je er eindeloos mee variëren. Door er fruit, noten, zaden of chocolade aan toe te voegen maak je het een stuk lekkerder. Je kunt de chocolade in dit recept ook vervangen door cacaopoeder. Om het dan wat zoeter te maken voeg je wat banaan, honing of een andere zoetstof naar smaak toe.
Kun je havermout pap bewaren?
Ja, dat kan. Je kunt chocolade havermout ongeveer 2 tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Voeg tijdens het opwarmen wel wat melk toe omdat de pap vrij droog wordt.
Meer makkelijke ontbijt recepten met haver
Recept
Chocolade havermout
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 200 gram melk
- 7-15 gram chocolade 1 of 2 blokjes
- ¼ theelepel kaneel
- Eventueel honing of een andere zoetstof naar smaak
Instructies
- Doe de melk en chocolade in een pan en breng het aan de kook.
- Voeg de havermout en kaneel toe en laat het ongeveer 1 minuut koken.
- Haal de havermout van het vuur en laat het even staan.
- Voeg de honing toe en roer alles goed door.
- Schep de havermout in een kom en strooi er eventueel nog wat stukjes chocolade over.
Laat een reactie achter!