Chocoladeflikken met muisjes zijn leuk om te maken voor tijdens kraambezoek of een babyshower. Je maakt deze chocolade traktatie binnen 20 minuten met maar twee ingrediënten.
![chocolade flikken met roze en blauwe muisjes op een bord](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/05/chocolade-flikken-met-muisjes.jpg)
Natuurlijk zijn de ouderwetse beschuit met muisjes nog steeds erg populair om uit te delen als er een baby is geboren, maar als je iets anders wilt serveren zijn deze chocoladeflikken ook erg leuk.
Ze zijn niet alleen leuk tijdens het kraambezoek, maar ook als je een babyshower aan het organiseren bent, uit wilt delen op het kinderdagverblijf omdat je een broertje of zusje hebt gekregen, kraamfeest, of gewoon omdat muisjes lekker zijn.
Om het extra feestelijk te maken is het een leuk idee om verschillende soorten chocolade te gebruiken. Je kunt natuurlijk puur, melk en witte chocolade nemen, maar er is tegenwoordig ook gouden chocolade en roze chocolade te koop.
Hoe maak je chocoladeflikken
Omdat je natuurlijk niet wilt dat de chocoladeflikken smelten zodra je ze oppakt moet je de gesmolten chocolade eerst tempereren. Dit is gelukkig minder ingewikkeld dan het klinkt.
De makkelijkste manier om je chocolade te temperen is door ⅓ van de chocoladestukjes au bain-marie te smelten en er zodra het gesmolten is beetje bij beetje de overige chocolade toe te voegen tot je een egale massa hebt.
Zo krijg je mooi glanzende flikken die niet meteen smelten zodra je ze aanraakt. Je hoeft ze dan ook niet meer per se in de koelkast te bewaren al blijven ze dan wel wat harder.
Benodigdheden
- Twee hitte bestendige kommen om de chocolade in te smelten.
- Een weegschaal, een lepel en een stuk bakpapier.
- Roze en blauwe muisjes om de chocoladeflikken te decoreren.
Bewaar tips
Omdat je voor deze chocolade flikken getempereerde chocolade gebruikt is het niet nodig om ze in de koelkast te bewaren. In een afgesloten bakje blijven ze ongeveer 2 weken goed.
Recept
Chocoladeflikken met muisjes
Ingrediënten
- 110 gram chocolade
- 5 eetlepels roze en blauwe muisjes
Instructies
- Smelt ⅔ van de chocolade (ongeveer 70 gram) au bain-marie en haal het zodra de chocolade gesmolten is de kom van de pan.
- Voeg al roerend beetje bij beetje de overige ⅓ van de chocolade (ongeveer 40 gram) toe en blijf roeren tot alles gesmolten is.
- Schep met een lepel kleine beetjes chocolade op een stuk bakpapier en strooi er wat muisjes over.
- Laat de chocolade in de koelkast hard worden. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Laat een reactie achter!