Deze luchtige chocolademoussetaart is een no-bake taart met een romige chocolademousse vulling zonder ei, een bodem gemaakt van koekjes en een topping van slagroom.
![chocolademoussetaart op marmer met een taartpunt](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2021/08/chocolademoussetaart.jpg)
Mijn chocolade cheesecake en chocolade karamel truffels zijn ook perfect voor alle chocolade lovers out there en vergeet niet even bij de tiramisu en chocolade slagroom te kijken als je toch bezig bent!
Dit recept maak je in tegenstelling tot klassieke chocolademousse of witte chocolademousse zonder ei wat hem perfect maakt als er kinderen of zwangere vrouwen mee-eten!
Direct naar
Ingrediënten
Koekjes - ik gebruik meestal digestives als ik een taartbodem maak.
Chocolade - voor deze taart heb je pure chocolade nodig. Omdat dit de belangrijkste smaakmaker is, is het belangrijk om een zo hoog mogelijke kwaliteit te gebruiken.
Slagroom - Dit geeft de chocoladevulling een luchtige structuur en stevigheid.
Hoe maak je chocolademoussetaart
De koekjesbodem
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
- Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels.
- Doe ze in een springvorm en druk ze goed aan. Laat de bodem 15 minuten afkoelen in de koelkast.
De chocolademousse vulling
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie.
- Week de gelatine in een kommetje met koud water en breng 120 ml slagroom aan de kook.
- Giet de hete slagroom over de chocolade en laat dit 1 minuut staan. Roer het daarna goed door tot het een egale massa is.
- Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.
- Klop ondertussen in een kom de overige 120 ml slagroom met suiker en vanille stijf.
- Voeg een paar lepels toe aan het chocolade mengsel en roer het goed door.
- Doe nu de chocolade beetje bij beetje bij de slagroom en meng het voorzichtig door de slagroom zodat je zo min mogelijk lucht verliest.
- Giet de chocolademousse op de koekjesbodem en laat het opstijven in de koelkast.
De slagroom topping
- Klop 250 ml slagroom samen met de suiker en de vanille stijf.
- Verdeel de slagroom over de chocolademousse en garneer met bijvoorbeeld chocolade vlokken of nootjes.
Tip: Voeg een tl oploskoffie toe voor een nog intensere chocolade smaak
Variaties
Ik gebruik eigenlijk altijd digestives als ik een koekbodem maak maar deze zijn ook erg lekker
- Bastogne
- Jodekoeken
- Zandkoekjes
- Oreo's
Wat heb je nog meer nodig
- Keukenmachine om de koekjes mee te verkruimelen
- een springvorm van 22 cm
- Een handmixer of garde om de slagroom op te kloppen
Hoe bewaar je een chocolademoussetaart
Deze taart kun je ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Tips
- Zorg er voor dat de slagroom koud is dan klopt hij makkelijker op.
- Je kunt ook melk of witte chocolade gebruiken voor de chocolademousse vulling. Voeg dan iets minder suiker toe.
Meer no bake taart recepten
Recept
Chocolademoussetaart
Ingrediënten
Koekbodem
- 16 digestive koekjes
- 100 gram boter
Chocolademousse vulling
- 110 gram pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille-extract
Slagroom topping
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel vanille-extract
Instructies
- DE KOEKJESBODEM
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en druk ze fijn met een deegroller.
- Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels.
- Doe ze in een springvorm en druk ze goed aan. Laat de bodem 15 minuten afkoelen in de koelkast.
- DE CHOCOLADEMOUSSE VULLING
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie.
- Week de gelatine in een kommetje met koud water en breng 120 ml slagroom aan de kook.
- Giet de hete slagroom over de chocolade en laat dit 1 minuut staan. Roer het daarna goed door tot het een egale massa is.
- Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.
- Klop ondertussen in een kom de overige 120 ml slagroom met suiker en vanille stijf.
- Voeg een paar lepels toe aan het chocolade mengsel en roer het goed door.
- Doe nu de chocolade beetje bij beetje bij de slagroom en meng het voorzichtig door de slagroom zodat je zo min mogelijk lucht verliest.
- Giet de chocolademousse op de koekjesbodem en laat het opstijven in de koelkast.
- DE SLAGROOM TOPPING
- Klop 250 ml slagroom samen met de suiker en de vanille stijf.
- Verdeel de slagroom over de chocolademousse en garneer met bijvoorbeeld chocolade vlokken of nootjes.
Laat een reactie achter!