Eiersalade maken is niet moeilijk en staat ook nog een snel op tafel. Je maakt deze salade met eieren, mayonaise, bieslook, mosterd, paprikapoeder en een beetje kerrie.
![Eiersalade maken in een blauwe schaal](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/01/Eiersalade-recept.jpg)
Eiersalade is een van de makkelijke dingen om zelf te maken. In een paar minuten heb je meer dan genoeg voor een heerlijk broodje eiersalade.
Voor deze salade kun je natuurlijk kant-en-klare mayonaise gebruiken, maar wist je dat zelf mayonaise maken helemaal niet moeilijk is en ook nog veel lekkerder is dan eiersalade uit de supermarkt?
Deze simpele salade doet het net als gevulde eieren en pannenkoeken altijd erg goed op tafel tijdens Pasen. Een vers paasbrood mag natuurlijk ook niet ontbreken!
Ik krijg vaak de vraag of je deze eiersalade mag eten als je zwanger bent. Omdat er in dit recept gebruik wordt gemaakt van hard gekookte eieren kun je hem zeker eten als je zwanger bent of borstvoeding geeft!
Ingrediënten
Eieren - gebruik voor eiersalade verse scharreleieren.
Mayonaise - ik maak dit recept altijd met mayonaise. Je zou ook kwark kunnen gebruiken dat is misschien iets gezonder maar ik vind de volle smaak van (zelfgemaakte) mayonaise het aller lekkerst.
Bieslook - bieslook geeft een frisse smaak aan de salade en de groene stukjes staan natuurlijk ook erg leuk.
Hoe maak je eiersalade
Doe de eieren in een steelpan met koud water breng het aan de kook.
Zet zodra het kookt het vuur lager en laat de eieren 8 minuten zachtjes pruttelen. We hebben voor dit recept hardgekookte eieren nodig.
Haal de eieren uit het hete water en laat ze even onder de koude kraan schrikken.
Pel de eieren en laat ze afkoelen.
Snij de bieslook fijn.
- Doe de eieren in een mengkom en prak ze met een vork fijn of snij ze in kleine stukjes met een mes.
- Voeg de mosterd, de bieslook, de mayonaise, de paprikapoeder en het kerriepoeder toe en roer het goed door elkaar.
- Breng de eiersalade op smaak met wat peper en zout.
Tip: je kan de eieren voor eiersalade al een dag van te voren koken!
Wat heb je allemaal nodig
Om deze eiersalade te maken heb je een steelpan om de eieren in te koken, een kom om de salade in te mengen en natuurlijk wat leuke schaaltjes om het in te serveren!
Eiersalade bewaren
Koelkast: Eiersalade blijft goed afgesloten in de koelkast ongeveer 2-3 dagen goed.
Je kunt deze salade helaas niet invriezen. De structuur van het eiwit wordt dan wat rubberachtig en dat is echt niet lekker.
Recept
Eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel bieslook
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kerriepoeder
- Peper
- Zout
Instructies
- Doe de eieren in een steelpan met koud water breng het aan de kook.
- Zet zodra het kookt het vuur lager en laat de eieren 8 minuten zachtjes pruttelen. We hebben voor dit recept hardgekookte eieren nodig.
- Haal de eieren uit het hete water en laat ze even onder de koude kraan schrikken.
- Pel de eieren en laat ze afkoelen.
- Snij de bieslook fijn, Je kan ook gedroogde bieslook gebruiken.
- Doe de eieren in een mengkom en prak ze met een vork fijn of snij ze in kleine stukjes met een mes.
- Voeg de mosterd, de bieslook, de mayonaise, de paprikapoeder en het kerriepoeder toe en roer het goed door elkaar.
- Breng de eiersalade op smaak met wat peper en zout.
Laat een reactie achter!