Deze frisse frambozen tiramisu met witte chocolade en citroenroom is het ideale nagerecht voor Pasen. Je maakt dit gerecht zonder ei zodat iedereen er van kan genieten.
![Frambozen tiramisu in een witte schaal.](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2024/03/frambozen-tiramisu.jpg)
Als ik weet dat er mensen blijven eten dan maak ik graag tiramisu. Niet alleen omdat het erg makkelijk is om te maken, maar vooral omdat je het heel goed de dag van tevoren kunt maken en hem afgedekt in de koelkast kunt bewaren tot je aan het nagerecht toe bent!
Voorheen maakte ik eigenlijk alleen de klassieke tiramisu met koffielikeur en ei, maar omdat er zeker tijdens Pasen en Kerst vaak kinderen mee-eten heb ik deze frambozen tiramisu met witte chocolade en citroen gemaakt. Hier gaan geen rauwe eieren of alcohol in, dus iedereen kan er van genieten!
Door het citroensap en de verse frambozen krijgt de tiramisu een lekkere frisse smaak. Ben je een echte zoetekauw dan kun je ook wat gesmolten witte chocolade door het mascarpone mengsel roeren.
Ingrediënten voor tiramisu met frambozen?
Net als voor klassieke tiramisu heb je voor dit recept ook slagroom en mascarpone nodig. Zorg ervoor dat deze goed koud zijn dan kloppen ze makkelijker op. Voor de room en de citroensiroop hebben je ook verse citroenen nodig. Omdat we ook een beetje van de schil gebruiken raad ik je aan om biologische of onbespoten citroenen te gebruiken.
Verder heb je natuurlijk verse frambozen, een beetje suiker en witte chocolade nodig. Ben je niet zo gek op witte chocolade dan kun je ook een andere kleur gebruiken. Kies er dus vooral een die je zelf lekker vindt! Ruby chocolade doet het ook altijd erg goed.
Hoe bewaar je frambozen tiramisu?
In de koelkast blijft frambozen tiramisu zeker een paar dagen goed. Zorg er wel voor dat je de schaal goed afdekt zodat de room niet uitdroogt. Voeg de frambozen pas op het laatst toe omdat deze snel bederven.
Meer lekkere nagerechten
Frambozen tiramisu
Deze frisse frambozen tiramisu met witte chocolade en citroenroom is het ideale nagerecht voor Pasen. Je maakt dit gerecht zonder ei zodat iedereen er van kan genieten.
Ingrediënten
Voor de citroenroom
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- Het sap van 1 citroen
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel citroenrasp
Voor de citroensiroop
- Het sap van 1 citroen
- 1 eetlepel suiker
- 100 ml water
Voor de frambozen tiramisu
- 1 pak lange vingers
- 200 gram frambozen
- ½ witte chocolade reep
Bereidingswijze
Hoe maak je de citroenroom
- Doe de slagroom samen met 2 eetlepels suiker in een ruime mengkom en klop het op tot de room lobbig is. Het is belangrijk om de slagroom niet helemaal stijf te kloppen, omdat we nog meer ingrediënten toevoegen.
- Roer de mascarpone samen met het citroensap en de rasp en klop het door de slagroom tot je een mooi glad mengsel hebt. Hou de citroenroom even apart als je de siroop maakt.
Hoe maak je de citroensiroop
- Per 1 citroen uit en giet het sap door een zeefje.
- Doe het sap samen met 1 eetlepel suiker en het water in een schaaltje en roer het goed door elkaar tot de suiker is opgelost.
Hoe maak je frambozen tiramisu
- Dip de helft van de lange vingers in de citroensiroop en bekleed hiermee de bodem van een ondiepe schaal.
- Verdeel hier de helft van de citroenroom over.
- Herhaal de eerste twee stappen en verdeel als laatste de frambozen en de in stukjes gehakte witte chocolade over de room.
- Zet de frambozen tiramisu in de koelkast en laat het minstens 1 uur opstijven. De frambozen tiramisu wordt nog lekkerder wanneer je hem een nachtje in de koelkast laat staan.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 8 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 136Totale hoeveelheid vet: 14gVerzadigd vet: 9gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 4gCholesterol: 43mgNatrium: 136mgKoolhydraten: 1gVezels: 0gSuiker: 1gEitwit: 1g
nicole orriens zegt
Het ziet er prachtig uit zeg! Ik dacht eerst dat het aardbeien waren, maar het zijn dus frambozen. Het lijkt me heel lekker als ik het zo zie.
Maayke zegt
Het zijn inderdaad frambozen, maar aardbeien zijn ook erg lekker in dit gerecht!
Anja zegt
Hmm ziet er lekker uit. Ik ben wel een Tiramisu fan, vooral van de standaard Tiramisu dan... maar ook altijd blij om nieuwe variaties erop te ontdekken.
Sandra zegt
Ik hou van tiramisu en van frambozen. Dit moet lekker zijn! Ik hou het recept alvast opzij. Dank je wel voor de inspiratie!
Maayke zegt
Dan wil je deze variant zeker proberen!
Malou zegt
Oehh deze ga ik opslaan, ik ben gek op tiramisu! En wat fijn dat er geen alcohol inzit, zo kunnen de kinderen er ook van genieten!
Maayke zegt
Ja, dat is fijn he! Mocht je er wel alcohol aan toe willen voegen is het heel lekker om een beetje limoncello hoor de citroensiroop te roeren.
C.E. Wassenaar zegt
Wat een leuk recept. als ik weer eens aan de beurt ben voor een dessert te maken zal ik hier zeker over nadenken
Maayke zegt
Leuk!
Linda schrijft 't op zegt
Mmm..wat een heerlijk gerecht, dat is smullen met Pasen
Maayke zegt
Zeker weten! Maak je met Pasen vaak iets speciaals?
Mirjam Hart zegt
Hmmm, lekker fris lijkt me, met frambozen. Ik zou toch de bruine chocola missen denk ik, maar die kun je hier volgens mij nog prima aan toevoegen. Ik heb ook weleens theamisu gemaakt, ken je dat ook?
Maayke zegt
Dat kan zeker! Theamisu ken ik nog niet.
Eat Live Travel zegt
Het ziet er verrukkelijk uit en ook een leuke twist op de 'originele' Tiramisu. Echt een zoetje wat je in de zomer op tafel zet.
Tess zegt
Alleen al bij het zien van de foto's loopt het water mij in de mond!
Claire zegt
Oe la la! Deze tiramisu ziet er echt heerlijk en fris uit! Ik ga je recept opslaan. Dankjewel!
Maayke zegt
Graag gedaan!
Wanda zegt
Wij zijn gek op zelfgemaakte tiramisu en meestal maak ik die met advocaat met koffielikeur of met aardbeien voor in de zomer, maar deze variant met frambozen ga ik ook zeker uitproberen!
Maayke zegt
Tiramisu met aardbeien is ook erg lekker! Laat je weten hoe je tiramisu is geworden?