Hamburgers zijn perfect voor tijdens een BBQ of een zomerse middag. Met dit recept maak je met maar een paar ingrediënten snel 4-5 burgers.
![Zelfgemaakte hamburgers met een broodje en sla](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/03/Hamburgers.jpg)
Je kunt natuurlijk naar de snackbar of de McDonalds rennen als je trek hebt in een burger, maar het is zo veel lekkerder als je ze zelf maakt.
Hamburgers zijn niet alleen erg lekker, maar omdat ze vrij plat zijn ook snel klaar! Ze hebben op de BBQ of in een grillpan maar een paar minuten aan elke kant nodig.
Om er zeker van te zijn dat je hamburgers allemaal de perfecte afmetingen hebben is het handig om een hamburgerpers te gebruiken. Hiermee druk je het gehakt in de goede vorm.
Door ze allemaal even groot te maken zorg je er voor dat ze ook allemaal tegelijk gaar zijn en iedereen tegelijk kan eten, dat is wel zo gezellig!
Een broodje hamburger is natuurlijk niet compleet zonder bolletje. Deze kun je zelf maken, maar ik koop ze meestal gewoon in de winkel.
Het is erg lekker als je je bolletje door snijdt en die ook even op de grill legt!
Ingrediënten
Gehakt - een echt lekkere hamburger begint natuurlijk met goed vlees. Gebruik altijd half-om-halfgehakt om te voorkomen dat ze te droog worden tijdens het bakken.
Kruiden - ik gebruik altijd deze hamburger kruiden als ik zelf hamburgers maak. Dit is een licht pittige kruidenmix die je heel makkelijk naar smaak kan aanpassen.
Broodjes - of je je hamburgerbroodjes zelf maakt of in de winkel koopt ze zijn altijd lekkerder als je ze doormidden snijdt en even in de pan roostert.
Bereidingswijze
Voor de perfecte burger meng je in een ruime kom het gehakt en de kruiden in een kom snel door elkaar en verdeel je het gehakt over 4-5 balletjes.
Druk de balletjes met je handen of een hamburgerpers snel in de goede vorm en bak ze ongeveer 2-3 minuten tot het vlees een mooie bruine kleur heeft.
De baktijd hangt natuurlijk af van de dikte van het vlees.
Toppings
Een broodje hamburger is natuurlijk niet compleet zonder toppings.
- Sla
- Gebakken uitjes zijn al lekker, maar gekaramelliseerde uien vind ik stiekem nog veel lekkerder.
- Tomaat. Snij een tomaat in plakjes of ontvel ze en maak er een frisse salsa van!
- Augurk is een echte klassieker onder de toppings! Ik vind zelf zoetzure komkommer salade of ingelegde rode uien ook erg lekker op mijn burgers.
- Kaas
- Uienringen verwacht je misschien niet in dit rijtje, maar ze zijn erg lekker als topping!
- Mayonaise kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Roer er ook eens wat knoflook door!
- Uienjam of een uien chutney heeft een zachte zoete smaak wat perfect past bij een hamburger.
- Natuurlijk past een zelfgemaakte coleslaw ook goed bij een burger!
Benodigdheden
- Een grillpan of BBQ om de hamburgers op te bakken. Je kunt ook een gewone koekenpan gebruiken.
- Om het vlees te mengen heb je een ruime kom nodig.
- Het is handig om een hamburgerpers te gebruiken.
Bewaar tips
Ongebakken kun je het vlees ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Het is zelfs aan te raden om het vlees even te laten rusten voor je ze bakt.
Invriezen kan natuurlijk ook. Verdeel de burgers over diepvrieszakjes en laat het voor gebruik even ontdooien in de koelkast. In de vriezer blijven ze ongeveer 3 maanden goed.
Recept
Hamburgers
Ingrediënten
- 4 hamburger broodjes
- 500 gram gehakt
- 60 gram paneermeel
- 1 ei
- 2 eetlepels hamburgerkruiden
- 2 eetlepels olie
- Toppings zoals sla ui en saus
Instructies
- Doe het gehakt samen met de kruiden, het ei en het paneermeel in een grote mengkom en kneed het goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 4 stukken en vorm er hamburgers van.
- Verhit de olie in een pan en bak de hamburgers een paar minuten aan beide kanten tot de hamburgers gaar zijn. Hoe lang ze moeten bakken hangt af van hoe dik je je hamburgers maakt.
- Snij een hamburgerbroodje doormidden en beleg de hamburger met je favoriete toppings.
Laat een reactie achter!