Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaten is een makkelijke kruidenboter voor bij de BBQ of tijdens het gourmetten. Je maakt deze boter met gedroogde kruiden en staat al in 5 minuten op tafel.
![italiaanse kruidenboter close up](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/07/Italiaanse-kruidenboter.jpg)
Ingrediënten
Zongedroogde tomaten - zongedroogde tomaten geven deze kruidenboter een zomers tintje en bepalen voor een groot deel de smaak.
Gebruik altijd gedroogde tomaten op olie, deze zijn zachter en kun je makkelijker in kleine stukjes snijden.
Italiaanse kruiden - om het jezelf extra makkelijk te maken gebruik je voor dit recept Italiaanse kruidenmix.
Gebruik je liever verse kruiden?? Voeg dan een eetlepel peterselie, rozemarijn, tijm en oregano toe.
Boter - voor mijn recepten ga ik altijd uit van ongezouten roomboter.
Heb je alleen gezouten boter?? Laat dan de zout in het recept weg. Wil je helemaal uitpakken kun je ook de boter zelf maken.
Hoe maak je Italiaanse kruidenboter
1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Dit kun je ook met het hakmolentje van je staafmixer doen!
2. Doe de zachte boter in een mengkom en die hier de kruiden, tomaatjes uitgeperste knoflook, peper en zout bij.
3. Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot het helemaal gemengd is. Voeg als het nodig is nog wat extra kruiden toe.
4. Verdeel de Italiaanse kruidenboter over kleine schaaltjes en zet het nog even in de koelkast om weer hard te worden.
Kijk ook eens bij mijn recept voor naturel kruidenboter!
Benodigdheden
- Een mengkom.
- Snijplank, scherp mesje en een knoflookpers.
- Leuke schaaltjes om de Italiaanse kruidenboter in te serveren.
Bewaar tips
In de koelkast kun je Italiaanse kruidenboter ongeveer vijf dagen bewaren.
Langer raad ik niet aan maar kijk voor serveren altijd even of de boter nog goed is.
Je kunt het ook invriezen. In de vriezer kun je de boter ongeveer zes maanden bewaren.
Laat het voor serveren helemaal ontdooien en roer het nog even goed door.
Meer dressing en dip recepten
Recept
Italiaanse kruidenboter met zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 5 zongedroogde tomaten op olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel citroensap
- Een snufje zwarte peper
Instructies
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
- Doe de zachte boter samen met de zongedroogde tomaten, het citroensap, Italiaanse kruiden, de knoflook, peper en zout in een mengkom en roer het goed door elkaar.
- Verdeel de Italiaanse kruidenboter over leuke schaaltjes en zet ze nog even in de koelkast om op te stijven.
Notities
- Je kunt de tomaten ook in het hakmolentje van je keukenmachine fijn malen.
- Voeg ook eens wat in kleine stukjes gesneden zwarte olijven aan de kruidenboter toe.
Laat een reactie achter!