Kippenvleugels met kruidenboter is een makkelijke snack die binnen een half uur op tafel staat. Dit recept is perfect als hapje op een feestje of tijdens het kijken van een film!
![chicken wings van dichtbij in een pan](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/08/Kippenvleugels-met-kruidenboter.jpg)
Het fijne van dit recept is dat het zo verschrikkelijk makkelijk is.
Of je nu zelf kruidenboter maakt of een bakje in de supermarkt koopt het lukt eigenlijk altijd.
Je hoeft er namelijk alleen op te letten dat je kip goed gaar is, maar niet aanbrand.
Ik bak ze meestal in een koekenpan, maar je kunt de kip ook in de oven bakken als je het gerecht iets minder vet wilt maken.
Ingrediënten
Kippenvleugels - kippenvleugeltjes zijn een van de goedkopere delen van een kip en daardoor ideaal om als snack op tafel te zetten.
Voor de foto heb ik trouwens kip kluifjes gebruikt. Die zijn net iets kleiner dan kippenvleugels wat ze zeer geschikt maakt als je ze als borrelhapje wilt serveren.
Kruidenboter - het leuke van dit recept is dat je zowel zelfgemaakte kruidenboter als een kuipje kant-en-klare kruidenboter uit de supermarkt kunt gebruiken.
Let er wel goed op hoeveel zout er in zit voor je extra zout toevoegt.
Het is trouwens ook erg lekker om Italiaanse kruidenboter te gebruiken! Hier zit zongedroogde tomaten in wat de kip een extra zomers tintje geeft.
Mijn tips voor het bakken van de beste kippenvleugeltjes in een pan
Haal ze op tijd uit de koelkast. Als je Kippenvleugels nog koud zijn als je ze in de pan legt duurt het langer voordat ze gaar zijn en worden ze minder mals.
Haal ze daarom ongeveer 20 minuten voor het bakken uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
Maak de kruidenboter zelf. Net als met zoveel gerechten is zelfgemaakte kruidenboter het allerlekkerst.
Zo heb je zelf in de hand hoeveel van elk ingrediënt je toevoegt.
Benodigdheden
Om dit recept te maken heb je een grote koekenpan, een hittebestendige kom en een schaaltje nodig.
Bewaar tips
Overgebleven kippenvleugels met knoflookboter zijn in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar.
Je kunt ze ook invriezen om ze langer te bewaren.
Goed verpakt blijven de ingevroren kippenvleugeltjes ongeveer drie maanden goed.
Om ze opnieuw op te warmen, haal je ze ruim van tevoren uit de vriezer en laat je ze langzaam ontdooien in de koelkast.
De beste manier om ze opnieuw op te warmen is in een voorverwarmde oven of in de magnetron.
Meer lekkere recepten voor kippenvleugels
Recept
Kippenvleugels met kruidenboter
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 1 eetlepel olie of vloeibare margarine
- 30 gram boter
- 1 eetlepel citroensap
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde bieslook
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
Instructies
- Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kippenvleugels in ongeveer 25 minuten gaar. Het is belangrijk dat je de pan niet te vol doet en de kip af en toe omdraait.
- Doe ondertussen de zachte boter en de specerijen in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
- Voeg zodra de kip gaar is de kruidenboter toe en meng het goed door elkaar tot de boter gesmolten is en alle stukjes kip een laagje kruidenboter hebben.
Laat een reactie achter!