Lasagnette is een Italiaans gerecht gemaakt met kleine lasagnebladen en tomatensaus. Mijn recept is snel klaar, hoeft niet in de oven en is daardoor perfect voor studenten of als je niet zoveel tijd hebt.
![Lasagnette in een pan](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/04/Lasagnette.jpg)
Ik denk dat de meesten van jullie dit recept vooral kennen van de wereld gerechten van Knorr. Omdat er in kant-en-klaar pakketten vaak veel zout en andere toevoegingen zit wilde ik graag zelf een recept voor dit gerecht maken.
Doordat deze mini lasagne bladen een stuk kleiner zijn is dit gerecht een stuk sneller klaar dan traditionele lasagne. Helaas hebben lasagnebladen de neiging om aan elkaar te plakken dus je moet wel goed blijven roeren.
Ik noem dit recept zonder oven, maar het kan wel. Als je echt graag een knapperige korst wilt, kun je de schotel even op 180 °C in de oven zetten tot de kaas gesmolten is.
Kinderen zijn ook van gek op pasta gerechten, die van mij in ieder geval wel. Dit recept is een makkelijke manier om stiekem wat meer groente te eten.
Je kunt lasagnette ook heel goed van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft het als je het wilt eten alleen nog maar op te warmen. Soms is het dan wel nodig om een klein beetje water toe te voegen.
Ingrediënten
Lasagnebladen - als je geen lasagnette bladen kan vinden kun je ook heel goed gewone lasagnebladen nemen en die in kleine stukjes breken. De geribbelde versie staat extra leuk in dit recept.
Gezeefde tomaten - ik maak dit recept altijd met gezeefde tomaten, maar je zou deze ook kunnen vervangen door tomatenblokjes uit blik.
Kaas - ondanks dat dit gerecht niet in de oven gaat is het wel erg lekker om er kaas over te strooien. Wil je toch een knapperig laagje? Doe de lasagnettes dan in een ovenschaal en zet hem nog even een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Groente - in de pakjes lasagnettes van Knorr gaat courgette, wortel en tomaat dus dat heb ik ook voor dit recept. Je kunt natuurlijk alle groentes gebruiken die je lekker vindt.
Maak dit recept bijvoorbeeld eens met in stukjes gesneden aubergine of plakjes champignons.
Omdat ze niet in de oven gaan vind ik het het lekkerst als je de groente wat kleiner snijdt, zo weet je zeker dat alles gaar is.
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui met de knoflook in een beetje olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortelen toe en bak deze nog even mee tot ze ook wat zachter zijn.
Snij ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe.
Voeg na een paar minuten de gebroken lasagnebladen, het water en de gezeefde tomaten toe en laat het geheel al roerend zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
Verdeel de lasagnettes over de borden en bestrooi ze met wat geraspte kaas.
Benodigdheden
- Snijplank met een scherp mesje om de groentes te snijden.
- Een ruime pan met een dikke bodem zoals deze braadpan en een pollepel.
Bewaar tips
Lasagnette is het lekkerst als je het meteen serveert, maar je kunt het ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Invriezen kan ook. In de vriezer blijft het ongeveer 3 maanden goed. Het is handig als je het in porties verdeelt voor je het in de diepvries legt, zo heb je altijd precies genoeg.
Je kunt dit gerecht weer opwarmen in een steelpan of in de magnetron.
Meer lekkere pasta recepten
Recept
Lasagnette recept zonder oven
Ingrediënten
- 200 gram volkoren lasagnebladen
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 ml gezeefde tomaten
- 250 ml water
- 300 gram gehakt
- 2 eetlepels olie
- zout
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel bieslook
- peper
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook, maak de groente schoon en snij de wortelen en de courgette in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de wortelen toe en bak deze even mee tot ze zachter worden.
- Doe de courgette samen met de kruiden in de pan en zodra deze bijna gaar zijn voeg je de gezeefde tomaten en de gebroken lasagnebladen toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
- Breng de lasagnette op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat kruiden.
- Verdeel de lasagnette over de borden en strooi er wat geraspte kaas over.
Paula zegt
Wanneer doe je de gehakt??
Maayke zegt
Oeps! Ik heb het aangepast. Je doet het gehakt samen met de courgette in de pan bij stap 4.
Paula zegt
Dank Maayke en het water?? Warm of koud?
Maayke zegt
Ik voeg het water altijd koud toe.
H. Van Beek zegt
Wat een super gerecht. Allemaal gesmuld hier. En nog gezond ook. Bedankt!
Maayke zegt
Wat fijn om te horen!