Mimosa is een frisse cocktail die perfect is voor Moederdag of Pasen en wordt gemaakt met champagne en sinaasappelsap.
![mimosa cocktail in een champagneglas](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/04/mimosa-cocktail.jpg)
Dit mimosa recept staat al een tijdje op mijn lijst van recepten die ik graag een keer wil maken, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Stom eigenlijk wat deze cocktail is zo gemaakt.
Alles wat je er voor nodig hebt, is een mousserende wijn zoals champagne, cava of prosecco en sinaasappelsap.
Door het lage alcohol percentage en het verse sinaasappelsap is dit voor mij de ideale brunch cocktail. Natuurlijk is een mimosa door zijn oranje kleur ook perfect voor Koningsdag!
Ken je trouwens de megmosa al? Die maak je net als dit drankje met champagne of een andere mousserende wijn alleen vervang je de sinaasappel door grapefruit.
Direct naar
Ingrediënten
Champagne - een klassieke mimosa wordt gemaakt met champagne. Tegenwoordig zie je veel recepten met cava of prosecco wat net zo lekker is.
Op zoek naar nog meer champagne cocktails? Mijn French 75 cocktail maak je ook met champagne.
Sinaasappelsap - gebruik voor een mimosa het liefst versgeperst sinaasappelsap. Hierdoor wordt de smaak van je cocktail een stuk beter.
Omdat je natuurlijk geen vruchtvlees in je drankje wilt, kun je het sap het beste even door een zeef gieten.
Bereidingswijze
Ik maak mijn mimosa het liefst met net zoveel champagne als sinaasappelsap, maar andere verhoudingen kunnen natuurlijk ook.
Pers de sinaasappels uit en vul elk glas met 50 ml van het sap. Voeg 50 ml champagne toe en serveer meteen.
Als je dit drankje voor een grote groep mensen maakt, kun je ook een grote kan maken. Iets minder champagne, maar wel lekker snel.
Doe alle ingrediënten in een schenkkan en zet hem in de koelkast tot je klaar bent om hem te serveren. Dat was het!
Mijn tips voor dit mimosa recept
- Zorg dat alle ingrediënten koud zijn. Zet de wijn en sinaasappelsap voor je de mimosa maakt in de koelkast. Deze cocktail is het allerlekkerst als hij echt koud is. Daarom is het ook een goed idee om je glazen te koelen.
- Gebruik champagne gluten. Door de vorm krijg je extra belletjes in je drankje.
- Liever geen ijsblokjes. Wanneer de ijsblokjes smelten komt er water in je cocktail waardoor je die verdunt.
Benodigdheden
- Champagneglazen.
- Eventueel een grote schenkkan.
Bewaar tips
Je kunt een mimosa makkelijk van tevoren maken en even in de koelkast bewaren.
In de koelkast blijft het ongeveer een dag goed. Bedenk wel dat de koolzuur uit de champagne gaat en er dan dus minder bubbels in zitten.
Recept
Mimosa cocktail
Ingrediënten
- 50 ml sinaasappelsap
- 50 ml champagne cava of prosecco
Instructies
- Snij de sinaasappel doormidden en pers hem uit. Het is slim om het sap even door een zeef te halen zodat er geen vruchtvlees in je mimosa komt.
- Doe 50 ml sinaasappelsap in een champagneglas.
- Voeg 50 ml champagne toe en serveer meteen.
Notities
- Zorg dat alle ingrediënten koud zijn. Zet de wijn en sinaasappelsap voor je de mimosa maakt in de koelkast. Deze cocktail is het allerleukste als hij echt koud is. Daarom is het ook een goed idee om je glazen te koelen.
- Gebruik champagneglazen. Door de vorm krijg je extra belletjes in je drankje.
- Liever geen ijsblokjes. Wanneer de ijsblokjes smelten komt er water in je cocktail waardoor je die verdunt.
Laat een reactie achter!