Als je graag no bake taarten maakt is deze no bake appeltaart perfect. De bodem en de kruimels maak je natuurlijk van je favoriete koekjes!
![No bake appeltaart met een taartpunt op marmer](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2021/08/No-bake-appeltaart.jpg)
Als je appels over hebt na een appel pluk dag zijn recepten met appel zoals deze no bake appeltaart, appelmoes, walforf salade, appeltaartvulling met karamel of havermout met appel perfecte recepten om te maken.
Ingrediënten
Koekjes - ik gebruik eigenlijk altijd volkoren digestives als ik een no bake taart maak.
Appels - gebruik fris zoete appels zoals Elstars wanneer je deze taart maakt.
Suiker - gewone kristalsuiker is goed genoeg voor dit recept.
Hoe maak je no bake appeltaart
De koekjes bodem
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en verkruimel ze met een deegroller.
- Smelt de boter en doe de koekkruimels er in.
- Doe ze in een springvorm en druk ze met een glas of lepel goed aan.
- Laat de taartbodem ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen.
Voor de appelvulling
- Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snij ze in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een koekenpan en doe hier de appels, suiker, kaneel en vanille bij.
- Bak de appels op een laag vuur tot dat ze zacht zijn en een mooie bruine kleur hebben.
- Doe het water er bij en zet het vuur uit zodra het begint te koken. Laat het even afkoelen voor je de gelatine erbij doet.
- Voeg de gelatine toe, roer het goed door elkaar en laat het even afkoelen tot het dikker wordt. Pas op het moet nog wel vloeibaar zijn, dit gaat vrij snel!
- Pak de taartbodem erbij en giet de appels er over. Verdeel de appels en zet de taart in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven.
Voor de koekkruimel topping
- Verkruimel de rest van de koekjes, maar zorg ervoor dat de kruimels niet zo klein zijn als voor de bodem.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels, kaneel en suiker toe. Roer het goed door elkaar.
- Verdeel de kruimels over de taart en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Tip: Gelatine werkt niet meer als het water te heet is. Zorg er dus voor dat je het appelmengsel even laat afkoelen voor je de gelatine erbij doet!
Variaties
- Sinterklaas - vervang de digestives door speculaasjes en voeg wat speculaaskruiden toe aan de appels.
Natuurlijk heb ik ook een recept voor een gewone appeltaart als je dat liever maakt.
Wat heb je nog meer nodig
- Een springvorm van 22 cm.
- Een keukenmachine of een zakje met een deegroller om de koekjes mee te verkruimelen.
Hoe bewaar je no bake appeltaart
Je kunt deze taart ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren.
Meer makkelijke taart recepten
Recept
No bake appeltaart
Ingrediënten
De koekbodem
- 14 digestive koekjes
- 100 gram boter
De appelvulling
- 8 appels
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel kaneel
- 120 ml water
- 3 blaadjes gelatine
De kruimel topping
- 6 digestive koekjes
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels boter
- ½ theelepel kaneel
Ook handig
Instructies
Hoe maak je de koekbodem
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een diepvrieszakje en verkruimel ze met een deegroller.
- Smelt de boter en doe de koekkruimels er in.
- Doe ze in een springvorm en druk ze met een glas of lepel goed aan.
- Laat de taartbodem ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen.
Hoe maak je de appelvulling
- Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snij ze in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een koekenpan en doe hier de appels, suiker, kaneel en vanille bij.
- Bak de appels op een laag vuur totdat ze zacht zijn en een mooie bruine kleur hebben.
- Doe het water er bij en zet het vuur uit zodra het begint te koken. Laat het even afkoelen voor je de gelatine erbij doet.
- Voeg de gelatine toe, roer het goed door elkaar en laat het even afkoelen tot het dikker wordt. Pas op het moet nog wel vloeibaar zijn, dit gaat vrij snel!
- Pak de taartbodem erbij en giet de appels er over. Verdeel de appels en zet de taart in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven.
Hoe maak je de kruimel topping
- Verkruimel de rest van de koekjes, maar zorg ervoor dat de kruimels niet zo klein zijn als voor de bodem.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels, kaneel en suiker toe. Roer het goed door elkaar.
- Verdeel de kruimels over de taart en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Laat een reactie achter!