Zacht paasbrood gevuld met amandelspijs en krenten is onmisbaar tijdens het Paasontbijt. Met dit recept maak je deze zoete stol nu helemaal zelf.
![Een versgebakken paasbrood op een stuk bakpapier.](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2019/04/Paasbrood-zonder-spijs-recept.jpg)
Idee: Je kunt de rozijnen of krenten ook in een beetje alcohol of vruchtensap laten weken!
Bewaren
Je kunt het paasbrood een paar dagen luchtdicht bewaren. Gebruik hier een oude broodzak of een bewaarbakje voor!
In de vriezer blijft dit brood ongeveer die maanden goed. Zorg er wel voor dat je het goed inpakt in bijvoorbeeld vershoudfolie.
Meer lekkere Paas recepten
Recept
Paasbrood
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 250 gram krenten of rozijnen
- 3 eieren
- 1 zakje gist
- ½ theelepel zout
- 30 gram boter gesmolten
- 100 ml lauwe melk
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram suiker
Voor de amandelspijs
- 1 pakje amandelspijs
- 1 eidooier
Instructies
- Doe de melk, suiker en gist in een kom en roer dit even door.
- Meng in een grote kom de bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en de krenten goed door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter en de melk toe en kneed dit even door.
- Leg alles op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het ongeveer 10 minuten tot je een soepel deeg hebt.
- Dek het deeg af en laat het ongeveer een uur rijzen tot het bijna verdubbelt is in omvang.
Hoe maak je de amandelspijs vulling
- Doe de spijs samen met de eidooier in een kom en meng het goed door elkaar.
- Haal het deeg uit de kom en verdeel het in tweeën.
- Rol de stukken deeg uit tot ze ongeveer 3 cm dik zijn.
- Vorm een worst van de spijs die zo groot is als je Paasbrood en leg hem in het midden van het deeg.
- Vouw het deeg over de spijs en leg de broden op de bakplaat om nog een half uurtje te rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak de broden ongeveer 30 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Je kunt de broden na 10 minuten insmeren met wat gesmolten boter.
Laat een reactie achter!