Deze frisse paprika salade met rode ui zet je in een handomdraai op tafel. Door verschillende kleuren paprika te gebruiken maak je deze frisse salade extra zomers.
![paprikasalade met rode ui](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/05/Rauwe-paprika-salade.jpg)
Net als mijn recept voor pasta salade met pesto is deze paprikasalade lekker bij een BBQ. Dit gerecht past ook goed bij pasta of als topping voor taco's of hamburgers.
Ik hou van recepten die niet teveel tijd kosten om te maken als er mensen komen eten. Dit zomerse bijgerecht is door de simpele ingrediënten lekker snel klaar en dus perfect voor feestjes of een BBQ.
Niet iedereen vindt de scherpe smaak van rauwe ui even lekker. Door de salade even in de koelkast te laten staan wordt de smaak wat milder.
De dressing voor deze salade maak je met wat olijfolie, azijn of citroensap, oregano, peper en zout. Je zou de oregano ook kunnen vervangen door wat dille of Italiaanse kruiden.
Direct naar
Ingrediënten
Voor deze makkelijke salade heb je niet veel ingrediënten nodig. Ik maak hem altijd met paprika's in verschillende kleuren, een rode ui en een dressing gemaakt met oregano, azijn, olie en wat zout en peper.
De azijn kun je ook vervangen door versgeperst citroensap als je dat lekkerder vind. Ik raad het af om citroensap uit een flesje te gebruiken.
Als je liever verse oregano gebruikt voeg dan ongeveer 1 eetlepel toe. Dille or bieslook is ook lekker in deze paprika salade.
Benodigdheden
- Een scherp mesje en een snijplank.
- Mengkom om de salade in te mengen.
- Een leuke schaal om de salade in te serveren.
Paprika salade bewaren
In de koelkast blijft deze paprika salade ongeveer 3 dagen goed. Door de salade een paar uur of een dag van tevoren te maken wordt de scherpe smaak van de rode ui wat milder.
Schep de salade voor het serveren even om zodat de dressing weer goed verdeeld is.
Meer salade recepten om een keer te proberen
Recept
Paprika salade met rode ui
Ingrediënten
- 3 paprika's
- 1 rode ui
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels citroensap of azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Snij de ui en de paprika's in dunne reepjes en doe ze in een ruime mengkom.
- Meng in een klein schaaltje de olie, citroensap en oregano door elkaar en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
- Giet de dressing over de paprika en roer het goed door.
- Zet de paprika salade even in de koelkast voor het serveren.
Laat een reactie achter!