Pasta met zure room is een makkelijk en snel pasta gerecht. Dit recept maak je in minder dan 20 minuten met maar een paar simpele ingrediënten.
![Een bord pasta met zure room vastgehouden door twee handen](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/03/Pasta-met-zure-room.jpg)
Ik ben van mening dat je niet genoeg pasta recepten kunt hebben. Zeker als je het gerecht ook nog eens binnen een half uur op tafel kunt zetten!
Deze pasta met zure room is lekker makkelijk om te maken en perfect voor de beginnende thuis kok.
Serveer de pasta met een makkelijke salade en een stukje gebakken zalm of vleesvervanger.
Ingredienten
Pasta - het maakt niet echt uit welke pastasoort je gebruikt, maar ik vind zelf fusilli het lekkerst. Door de ribbels houdt de pasta lekker veel saus vast.
Als je voor volkoren pasta kiest voeg je ook nog eens wat extra vezels toe wat dit gerecht net iets gezonder maakt.
Wil je helemaal uitpakken maak dan de pasta zelf!
Zure room - de zure room geeft een milde frisse smaak aan de roomsaus.
Melk - om er voor te zorgen dat de saus niet te dik is, maar wel lekker romig blijft voegen we melk toe.
Net als de room kun je de melk ook vervangen door een plantaardige variant.
Bloem - om een roux te maken heb je boter, bloem en melk nodig. De bloem zorgt ervoor dat de saus dikker wordt.
Kaas - kaas zorgt voor extra smaak. Ik gebruik het liefst jong belegen goudse kaas maar parmezaanse kaas is ook erg lekker!
Oregano - omdat dit gerecht een milde smaak heeft kun je lekker variëren met kruiden.
Ik gebruik meestal oregano, maar je kunt de oregano ook vervangen door qat bieslook of rozemarijn.
Benodigdheden
Om dit pasta met zure room recept te maken heb je een kookpan, een hapjespan of ruime koekenpan en een maatbeker nodig.
Een garde en een weegschaal zijn ook fijn om bij de hand te hebben.
Bewaar tips
Pasta met zure room is het lekkerst als je het net hebt gemaakt. Dan is de saus lekker romig!
Je kunt dit gerecht natuurlijk ook bewaren om later op te eten. In de koelkast blijft het ongeveer drie dagen goed.
Dit gerecht is minder geschikt om in te vriezen.
Opwarmen gaat het beste in een koekenpan of in de magnetron. Als de saus wat te dik is geworden kun je er nog wat melk of water aan toevoegen.
Meer makkelijke pasta recepten
Recept
Pasta met zure room
Ingrediënten
- 400 gram pasta ongekookt
- 125 gram zure room
- 250 ml melk
- 2 theelepels bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel oregano
- 50 gram geraspte kaas
- ½ theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta al dente. De kooktijd hangt af van de pasta die je gebruikt, dus kijk hiervoor even op de verpakking.
- Giet de pasta af en zet het even apart.
- Smelt de boter en bak hierin de bloem 1-2 minuten.
- Giet langzaam al roerend de melk toe tot de melk volledig is opgenomen en de saus iets dikker wordt.
- Doe de zure room erbij en meng het er goed door.
- Voeg de oregano en kaas toe en roer het door elkaar tot de kaas gesmolten is.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de pasta toe.
- Meng alles door elkaar tot de pasta en de saus goed zijn gemengd en serveer meteen. Als de saus een beetje te dik is geworden kun je eventueel nog een beetje melk toevoegen.
Laat een reactie achter!