Deze rode koolsalade is een frisse salade perfect voor de zomer. De dressing maak je op basis van yoghurt en honing.
![rode koolsalade op een bord met een schaaltje dressing](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/03/Rode-kool-salade.jpg)
Net als Amerikaanse coleslaw maak je deze salade op basis van kool.
De dressing is op basis van olijfolie en honing wat de salade een heerlijke frisse smaak geeft.
Ingrediënten
Rode kool - ik gebruik het liefst verse rode kool voor dit recept.
Je kunt dan namelijk zelf bepalen hoe dik Je de kool reepjes maakt en de kool is dan nog lekker knapperig.
Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken kun je ook een zakje voorgesneden rode kool nemen.
Appel - de salade wordt het lekkerst als je een fris zoete appel zoals een elstar of een granny Smith neemt.
Om te voorkomen dat je appel bruin wordt kun je er het beste zo snel mogelijk een beetje citroensap over gieten.
Citroensap - citroensap zorgt niet alleen voor extra smaak maar het zorgt er ook voor dat de kool en de appel niet verkleuren.
Ik raad wel aan om vers citroensap te gebruiken. Het resultaat wordt echt een stuk beter dan met sap uit een flesje.
Hüttenkäse - hüttenkäse is een milde verse kaas.
Je kunt deze kant en kaar kopen, maar zelf hüttenkäse maken is ook erg makkelijk en snel gedaan.
Benodigdheden
Voor het maken van deze rode koolsalade heb je een grote mengkom, een schaaltje, een weegschaal haal en een citruspers nodig.
Als je van plan bent om de salade mee te nemen naar je werk of school is het handig om een goed afsluitbaar bakje te hebben.
Zelf vind ik deze yoghurtbekers ideaal! Hier zit ook een extra bakje in deksel zodat je de dressing apart mee kunt nemen.
Bewaar tips
Deze rode koolsalade kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
Omdat de appel snel verkleurd en de paarse kleur van de kool opneemt raad ik aan om die pas op het laatste moment toe te voegen.
Meer makkelijke salade recepten
Recept
Rode koolsalade
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 1 appel
- ½ rode ui
- 150 gram hüttenkäse
Voor de dressing
- 5 eetlepels olijfolie
- Het sap van ½ citroen
- 1 eetlepels honing
- 1 tl mosterd
- ½ eetlepel verse rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Snij de kool, de ui en de appel in dunne plakjes.
- Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing goed elkaar.
- Doe de groente en de dressing in een mengkom en schep het om tot overal een laagje van de dressing zit.
- Verdeel de rode koolsalade over de borden en serveer meteen.
Laat een reactie achter!