Tiramisu overnight oats is het perfecte ontbijt recept voor de echte koffie liefhebbers! Begin je dag goed met dit romige haver ontbijt met koffie, honing en yoghurt.
![tiramisu overnight oats in twee schaaltjes op een grijze achtergrond](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/02/tiramisu-overnight-oats.jpg)
Overnight oats winnen steeds meer aan populariteit en dat snap ik wel! Je zet het de avond van tevoren in de koelkast en de volgende ochtend heb je een snel en voedzaam ontbijt.
Ik maakte eerder al een basis recept met water en een chocolade overnight oats, maar deze tiramisu smaak mag in dat rijtje zeker niet ontbreken.
Ingredienten
Havervlokken - om overnight oats te maken kun je het beste havervlokken gebruiken. Deze zijn wat grover en nemen het vocht beter op dan havermout waardoor ze lekker zacht worden.
Je kunt natuurlijk ook gewoon havermout gebruiken als je dit recept wilt maken.
Koffie - ik gebruik altijd versgezette koffie wanneer ik dit recept maak maar je zou dit ook kunnen vervangen door sterke oploskoffie.
Tip! Eten er kinderen mee? Vervang de koffie dan door chocolademelk. Rond Sinterklaas is het ook heel lekker om er wat speculaaskruiden of verkruimelde speculaasjes over te strooien.
Cacaopoeder - cacaopoeder geeft samen met de koffie de typische tiramisu smaak aan dit gerecht. Voor een extra chocoladesmaak kun je er ook wat chocolade schaafsel over strooien.
Melk - voor een extra romig ontbijtje kun je het beste volle melk gebruiken. Halfvolle melk of plantaardige melk kan natuurlijk ook!
Yoghurt - yoghurt zorgt voor een frisse smaak en wat extra calcium en eiwitten. Het zorgt er ook voor dat je ontbijt lekker romig wordt.
Je kunt de yoghurt ook vervangen door bijvoorbeeld vanilleyoghurt of een plantaardige variant.
Honing - in plaats van suiker voeg je honing toe. Dit geeft niet alleen extra smaak maar omdat het al vloeibaar is voorkom je zo ook dat er harde korreltjes in je ontbijt zitten.
Hoe maak je tiramisu overnight oats
Doe de havervlokken, cacaopoeder, honing, melk en koffie in een goed afsluitbaar potje en roer het goed door elkaar. Draai het deksel op het potje en laat de haver minstens 4 uur zacht worden in de koelkast.
Dit kun je heel goed de avond van tevoren al doen!
Schep de volgende ochtend een laagje van de havervlokken in een schaaltje en verdeel hier een laagje yoghurt en eventueel nog wat honing over.
Bestrooi je ontbijt met wat cacaopoeder en herhaal tot je de gewenste hoeveelheid hebt.
Als je je ontbijtje mee wilt nemen of wanneer je niet per se laagjes wilt maken kun je de yoghurt ook op de haver scheppen of er doorheen roeren.
Benodigdheden
Voor het maken van dit recept heb je goed afsluitbare bakjes, een weegschaal, een maatbeker en wat lepels nodig.
Diepvriesbakjes zijn handig als je de oats langer wilt bewaren.
Bewaar tips
Tiramisu overnight oats kun je heel goed wat langer bewaren. Het is het lekkerst als je de havervlokken binnen 24 uur eet maar in de koelkast blijft het tot ongeveer vijf dagen goed.
Je kunt het ook invriezen. In de vriezer blijft het ongeveer zes maanden goed.
Tip! Verdeel de haver voor het invriezen in porties en bewaar het in diepvries bakjes. Zo haal je makkelijk een portie uit de vriezer.
Om het te ontdooien zet je het de avond van tevoren in de koelkast en laat je het de hele nacht langzaam ontdooien.
Meer lekkere ontbijt recepten
Recept
Tiramisu overnight oats
Ingrediënten
- 60 gram havervlokken
- 120 ml sterke koffie
- 2 eetlepels honing
- 1.5 eetlepels cacaopoeder + 1 theelepel om te decoreren
- 120 ml melk
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Doe de koffie samen met de honing en de melk in een schaaltje en mix het tot de honing helemaal is opgelost.
- Voeg de havervlokken en het cacaopoeder toe en meng alles goed door elkaar.
- Dek het schaaltje af en zet het minstens 4 uur in de koelkast tot de havervlokken zacht zijn geworden.
- Meng in een schaaltje de yoghurt samen met de suiker door elkaar.
- Verdeel het havermengsel over twee schaaltjes en schep in elk schaaltje wat van de yoghurt.
- Zeef er nog een beetje cacaopoeder over en maak je ontbijt af met wat vers fruit.
Laat een reactie achter!