Zelf tomatensoep maken is erg makkelijk en leuk om te doen. Dit basisrecept op basis van verse tomaten is snel klaar je hebt er maar een paar simpele ingrediënten voor nodig.
![](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/02/Tomatensoep-683x1024.jpg)
Tomatensoep is een van de meest gegeten soep ter wereld niet zo gek dus dat deze soep ook bij mij thuis favoriet is. Door de neutrale en licht zoete smaak zijn kinderen er ook vaak gek op!
Deze gezonde soep gemaakt van verse tomaten zit vol vitamines. Met dit recept zet je deze heerlijke soep binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten
- Bouillon - voor een vegetarische soep gebruik je groentebouillon.
- Tomaten - gebruik goed rijpe tomaten voor dit recept. Je kan voor deze soep ook heel goed oude tomaten gebruiken die al een tijdje op de fruitschaal liggen!
- Bouillon - ik gebruik meestal kruidenbouillon als ik deze vegetarische soep maak. Je kan natuurlijk ook kippen of runderbouillon gebruiken.
Bereidingswijze
Fruit de ui met de knoflook tot ze glazig en zacht zijn. Bak de tomatenblokjes en de wortelen nog even mee en voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen en pureer de tomatensoep met een staafmixer.
Tip: het is het aller lekkerst als je gepelde tomaten gebruikt. Tomaten ontvellen is helemaal niet moeilijk en snel gedaan.
Variaties
Dit basisrecept maak je met maar een paar simpele ingrediënten maar er zijn zo veel variaties mogelijk! Dit zijn een paar van mijn favoriete tomatensoep recepten.
- Balletjes - voor tomatensoep met gehaktballetjes voeg je 150 gram in balletjes gerold gehakt toe. Ik zou dan zelf ook runderbouillon gebruiken.
- Romig - voeg na het pureren 100 ml room toe voor een extra romige soep.
Wat heb je nog meer nodig
- Een grote pan om de soep in te koken.
- Om de soep te pureren heb je een staafmixer of een blender nodig.
Bewaar tips
Koelkast: in de koelkast blijft deze verse tomatensoep ongeveer 2-3 dagen goed.
Vriezer: je kan soep ook heel goed invriezen. Verdeel de afgekoelde soep over diepvrieszakjes of bakjes. Op deze manier kan je de soep ongeveer 3 maanden bewaren.
Recept
Tomatensoep
Ingrediënten
- 800 gram tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 ml bouillon
- 2 wortelen
- Peper
- Zout
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Snij ondertussen de tomaten en wortelen in blokjes en voeg deze toe. Bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de tomatensoep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Als de groente zacht zijn pureer je de tomatensoep met een staafmixer of blender en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Laat een reactie achter!