Warme chocolademelk maak je heel makkelijk zelf met chocolade en cacaopoeder. Dit winterse drankje perfect voor een koude dag en is binnen 10 minuten klaar.
Op een winterse dag is er niets lekkerder dan een beker warme chocolademelk met slagroom en de aller lekkerste maak je natuurlijk helemaal zelf! Voor dit recept gebruik ik een combinatie van (Callebaut) chocolade en cacaopoeder voor een extra intense chocolade smaak. Je kan deze chocolademelk ook zonder cacao maken.
Zelf chocolademelk maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Het is wel belangrijk om er goed op te letten dat de melk niet aanbrand of over kookt.
Direct naar
Ingrediënten
- Chocolade - omdat dit het belangrijkste ingrediënt is kan je het beste een goede kwaliteit chocolade zoals callebaut gebruiken voor het beste resultaat.
- Melk - volle melk geeft een heerlijke romige smaak aan dit drankje.
- Cacaopoeder - dit geeft een extra intense chocolade smaak aan het drankje. Je kan ook chocolademelk maken met cacao en zonder chocolade voeg dan 1 eetlepel cacaopoeder per persoon aan de melk toe.
- Suiker - gewone kristalsuiker is prima voor dit recept. Je kan gewone suiker ook vervangen door donkere basterdsuiker.
Hoe maak je chocolademelk
- Hak de chocolade in kleine stukjes en hou ze even apart.
- Verwarm de melk in een steelpan en voeg al roerend de cacaopoeder en de suiker toe. Pas op dat je de melk niet laat aanbranden!
- Zet als de melk bijna kookt het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer de chocolade goed door de melk tot je een egale massa hebt.
- Verdeel over de bekers en serveer de chocolademelk met slagroom.
Tip: voeg ook eens wat toppings toe zoals marshmllows, kaneel of chocolade schaafsel!
Variaties
- Lactosevrij - door de melk te vervangen door plantaardige melk maak je heel makkelijk zelf lactosevrije of chocolademelk. Op deze manier maak je natuurlijk ook vegan chocolademelk!
- Rum - chocolademelk met rum of whisky is erg lekker op een winterse avond!
- Licor 43 - licor 43 is ook erg lekker in chocolademelk! Kijk ook eens bij mijn recept voor chocolademelk met licor 43!
- Toppings - het is ook erg leuk om er mini marshmallows, slagroom, stukjes zuurstok, chocolade schaafsel, of wat kaneel over de strooien voor het serveren.
- Kokos - vervang de melk deels door kokosmelk en strooi er wat geraspte kokos over! Als je het voor volwassenen maakt doet een scheutje Malibu het ook altijd erg goed.
- Witte chocolade - ik heb ook een recept voor witte chocolademelk als je een keer iets anders wilt maken.
Wat heb je nog meer nodig
- Leuke bekers om de chocolademelk in te serveren.
- Een steelpan om de melk mee op te warmen.
- Om te roeren is het handig om een garde te gebruiken.
Hoe bewaar je chocolademelk
Chocolademelk is het aller lekkerst als je het meteen serveert maar je kan het eventueel ook een paar dagen in de koelkast bewaren roer het dan voor het serveren even goed door. Als je het wilt opwarmen kan je het nog even in een steelpan opwarmen tot het warm genoeg is of even in de magnetron zetten.
Recept
Warme chocolademelk
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel suiker
- 60 gram pure chocolade
Ook handig
- 1 steelpan
Instructies
- Hak de chocolade in kleine stukjes en hou ze even apart.
- Verwarm de melk in een steelpan en voeg al roerend de cacaopoeder en de suiker toe. Pas op dat je de melk niet laat aanbranden!
- Zet als de melk bijna kookt het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer de chocolade goed door de melk tot het gesmolten is en je een egale massa hebt.
- Verdeel de chocolademelk over de bekers en serveer de met slagroom.
Laat een reactie achter!