Deze zomerse salade met meloen en ham maak je met galiameloen en Italiaanse parmaham. Serveer met wat focaccia voor een makkelijke lunch.
![een salade op een wit bord met mozzarella, parmaham, meloen en veldsla](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2022/07/meloen-ham-salade.jpg)
Ingrediënten
Meloen - galiameloen is mijn go to meloen als ik deze salade maak. De milde, fris zoete smaak pest perfect bij de zoute ham.
Cantaloupe of watermeloen kan ook. Als je van verschillende meloen met een speciale meloenbolletjeslepel balletjes maakt, wordt je salade extra feestelijk.
Parmaham - parmaham is een Italiaanse rauwe ham uit Parma. Deze ham zie je vaak in recepten met meloen of recepten voor bruschetta.
Je kunt voor deze salade ook serranoham of prosciutto gebruiken.
Veldsla - veldsla heeft net als rucola een nootachtige smaak waardoor deze sla perfect bij de zoete galiameloen past. Je kunt ook rucola of botersla gebruiken.
Mozzarella - als je het jezelf extra makkelijk wilt maken kun je mozzarella balletjes gebruiken.
Balsamicodressing - deze dressing wordt gemaakt door balsamicoazijn te laten inkoken tot je een dikke zoete dressing hebt. Je kunt dit kant en klaar in de supermarkt kopen maar je kunt ook de balsamicodressing dressing zelf maken.
Benodigdheden
- Saladeschaal om de meloensalade in te serveren.
- Een mesje en een snijplank.
- Om kleine balletjes uit de meloen te scheppen is het handig om een meloenbolletjeslepel te gebruiken.
Meloensalade bewaren
Een salade met meloen kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik raad wel aan om het fruit en de ham apart van elkaar te bewaren en de salade pas op het laatste moment in elkaar te zetten.
Meer frisse salade recepten
Recept
Salade met meloen en ham
Ingrediënten
- 85 gram veldsla
- ½ galiameloen
- 4 plakjes parmaham
- 4 eetlepels balsamicodressing
- 1 zakje mozzarella balletjes
Instructies
- Snij de meloen in kleine blokjes en was de veldsla.
- Verdeel de veldsla, meloenblokjes, mozzarella en de parmaham over de borden en giet er de balsamicodressing over.
Laat een reactie achter!