Deze zomerse salade met pruimen en veldsla is snel klaar en ideaal als lunch. Maak de salade af met een simpele dressing van citroensap en honing.
![Een overhead shot van een salade met pruimen en veldsla op een wit bord en een grijze achtergrond](https://www.nutmegandvinegar.nl/wp-content/uploads/2023/06/salade-met-pruimen.jpg)
In de zomer zijn verse pruimen weer volop verkrijgbaar en laten deze zoete vruchten nu perfect zijn voor een snelle salade.
De dressing voor deze salade maak je met citroensap en balsamicoazijn. Door de fris zure smaak is de dressing een heerlijke tegenhanger voor de zoete vruchten.
Mijn honing mosterd dressing is trouwens ook erg lekker bij deze pruimen salade.
Ingrediënten
Pruimen - verse pruimen hebben een frisse zoete smaak die perfect past bij de veldsla en de spinazie.
Heb je geen pruimen, maar wil je deze salade wel graag maken? Vervang ze dan door abrikoos of perziken.
Veldsla - veldsla is een van mijn favoriete slasoorten. Het is niet te sterk van smaak en past goed bij ingrediënten zoals meloen en mozzarella.
Als jij ook gek bent op veldsla moet je zeker mijn meloen salade een keer proberen.
Citroensap - citroensap geeft een fruitig en frisse smaak aan de dressing. Gebruik voor het beste resultaat wel vers sap en niet citroensap uit een flesje.
Balsamicoazijn - balsamicoazijn geeft een diepe smaak aan de dressing en zorgt boor qat extra kleur. Je zou het ook kunnen vervangen door rodewijnazijn.
Varieeren
Dit recept is ideaal als lichte lunch of als bijgerecht, maar je kunt er nog veel meer kanten mee op. Voeg bijvoorbeeld eens wat granen zoals linzen of quinoa toe om er een maaltijd salade van te maken.
Liever helemaal vegan? Vervang de honing dan door maple syrup!
Kaas zoals mozzarella, hüttenkäse, brie en feta zijn er ook erg lekker bij!
Parmaham of prosciutto is ook erg lekker in deze salade.
Hou je niet van een dunne dressing of vinaigrette? Probeer dan eens mijn balsamico dressing.
Benodigdheden
Om deze salade met pruimen te maken heb je alleen een grote schaal, een mesje, eetlepels en een schaaltje nodig.
Bewaar tips
Je kunt de salade ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren.
Ik raad je wel aan om de pruimen en komkommer pas op het laatste moment schoon te maken om te voorkomen dat ze uitdrogen.
De citroen dressing blijft wat langer goed.
Goed afgesloten kun je die in de koelkast namelijk 1-2 weken bewaren.
Schut of roer de dressing voor het serveren nog wel even goed om alle ingrediënten weer even te mengen
Meer makkelijke salade recepten
Recept
Zomerse salade met pruimen en veldsla
Ingrediënten
- 3 pruimen
- 200 gram verse spinazie
- 85 gram veldsla
- ½ komkommer
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
Instructies
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer het goed door elkaar.
- Snij de pruim en de komkommer in stukjes.
- Verdeel de spinazie, de veldsla, de komkommer en de stukjes pruim over de borden.
- Schenk er wat dressing over en serveer meteen.
Laat een reactie achter!